Продукти:
- За подправката:
- 1/2 с.л. чили
- 1/4 с.л. риган
- 1 с.л. кимион
- 1/2 с.л. червен пипер
- 1/4 с.л. чесън на прах
- 1/4 с.л. сол
- За месната част:
- 500g говежда кайма (може и друга)
- 1 1/2 с.л. подправка (~1/2 от подправката горе)
- 3 с.л. масло
- Майонеза
- Маруля (нямах налична, затова използвах салата Айсберг)
- Сирене Чедър (ако не намерите, може и да използвате топено сирене Чедър)
- Обелени и нарязани домати.
Начин на приготвяне:
- За подправката:
- Смесвате всички подправки (ще ви трябва само 1/2 от получената смес).
- В тиган слагате маслото да се разтопи.
- Добавяте говеждата кайма и с дървена шпатула я раздробявате на колкото се може по-малко парчета.
- След като забележите, че месото започва да покафенява, добавяте малко вода и 1/2 от подправката и разбърквате, докато се поеме от месото.
- Взимате 1 тортиля.
- Намазвате малко майонеза в средата (2), колкото да покрие половината тортиля. ( Това е допълнение от мен :D)
- С лъжица слагате ~ 4-5 с.л. от говеждото месо (3).
- Добавяте нарязаната маруля (4)
- Посипвате малко от сиренето Чедър (5)
- И за завършек слагате доматите (6).
- Сгъвате тортилята на две, за да затворите "плънката" ( друг вариант е да използвате направо сгънати "черупки" за такос).
Няма коментари:
Публикуване на коментар